• Novinky

            • Vystúpenie pre našich starých rodičov

            • Vždy s láskou a úctou radi prejavíme úctu k starším ... Tento rok sme si pripravili vlastný program pre našich starkých,babiny a dedkov. Našim snažením ,odvahou vystupovať pred veľkým publikom a svojim talentom sme im vyčarili úsmev ,ale aj slzičku na ich líčku. Ďakujeme starým rodičom za ich hojnú účasť.

            • V novembri sme sa zahryzli do online súťaže I-Bobor

            • Naši bobríci z 1.-4.ročníka sa s chuťou zahryzli do logických úloh matematicko-informatickej online súťaže...

              Aj tento rok si vyskúšal súťaž aj žiak prvého ročníka Filipko Farbiak, ktorý už vie pekne sám čítať a s logikou je je veľký kamarát. Spolu s ním súťažilo päť tretiakov a všetci naši šikovní štvrtáci .

              Link : https://ibobor.sk/

               

            • Halloweenske harašenie pred prázdninami

            • Pred jesennými prázdninami bolo u nás opäť veselo : deň sme odštartovali s p.uč.Miškou anglickým “scavenger hunt”,hľadaním indícií v anglickom jazyku v priestoroch školy, čo nás priviedlo do halloweenskej kuchyne , kde sme s chuťou tvorili strašidelné dobroty, sútažili a ochutnávali svoje mňamky.V telocvični nás čakal nás p.učiteľ Jakub a začal sa halloweensky turnaj vo . Najlepší futbalisti sú v 2.A, ale zabavili sme sa všetci. Všetkých čakala sladká odmena z rúk našej babičky - lístkové tekvičky a od p.uč.Adky Janákovej cupcakejky ! Po obedňajšej prechádzke nasledoval mini karneval pri teplom jesennom.Deti a aj my sme boli z tohto dňa veľmi nadšení a tešíme sa na ďalší super spoločný deň ! Prajeme pekné prežitie jesenných prázdnim všetkým našim žiakom ako aj šikovným pegagógom !

            • Riaditeľské voľno

            • OZNAM

               

              Riaditeľka SZŠ Ulica B. Nemcovej 1,na základe súhlasu zriaďovateľa týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods.5 Zákona č.245/2008 o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) udeľuje na deň 27.10.2023 (piatok)

              riaditeľské voľno

              pre všetkých žiakov školy z  technických dôvodov súvisiacich s montážou kotlov u prenajímateľa priestorov – stavebnej školy.

              Riadne vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok po jesenných prázdninách od 2.11.2023.

               

                                                                                       PaedDr. Gabriela Šagátová

            • Spoznávačka ... Pustý hrad

            • ,,Zvládli sme to !" Takto statočne si zvolali naši žiaci v piatok 13-teho na vrchu Pustý hrad kde sa vybrali na spoznávaciu turistickú prechádzku. Do Zvolena sme sa prepravili vláčikom, čo bol veľký zážitok. Počasie babieho leta nám tiež prialo a my sme mohli poznávať turistické značky, jesennú prírodu, stromy a zažiť pekný spoločný deň s kamarátmi. Náučný chodník nás poučil zaujímavosťami o hrade a nakoniec sme sa kochali krásnym výhľadom na celý Zvolen a jesennou prírodou.

            • Návšteva na gymnáziu B. Slančíkovej Timravy

            • Naši štvrtáci si boli pozrieť prostredie a ponuku výučby na susednom gymnáziu B. S.Timravy. Najviac sa im páčili exotické zvieratá a hladkanie ozajstného hada 😮, ale aj virtuálna realita a vyučovanie informatiky a pokusy s vkou v chemickom kabinete. Pochvala od lektorky anglického jazyka nás potešila , štvrtáci komunikovali s pani lektorkou odvážne a veľmi snaživo. Ďakujeme aj p. riaditeľke Mgr. Jarmile Muchovej za milé prijatie ako aj študentom za peknú a zaujímavú prehliadku ich školy.

            • Samko nás bude opäť reprezentovať

            • Samuel Schvarz nás bude opäť reprezentovať na okresnom kole recitačnej súťaže Timravina studnička . V našom školskom kole získal jednoznačne prvenstvo .Recitovať ho baví a texty si svojou vynikajúcou pamäťou osvojí a ,,zhltne" raz- dva.  Držíme mu palce 24.10. v Centre voľného času ! Samka pripravuje Mgr. S.Pinzíková .

            • Exkurzia ,,Noc výskumníkov" v Banskej Bystrici

            • September sme ukončili zážitkovou exkurziou v BB pod názvom ,,Noc výskumníkov" , ktorá sa organizuje každoročne vo väčších mestách Slovenska. Všetci sme sa veľa dozvedeli napr.o uhlíkovej stope, klíme,čistote našich vôd,3D tlačiarniach, prvej pomoci ako aj o virtuálnom svete. Z výletu sme si priniesli nové vedomosti získané zážitkom a aj malé darčeky, ktoré sme niektorí vyhrali pri skladaní logických hlavolamov alebo dostali za aktivitu pri vedeckom stánku.

            • Zaujímavá návšteva - Mark Dann

            • Mark DANN - mladý talentovaný hudobník z nášho mesta prijal pozvanie medzi nás. Porozprával nám svoj životný príbeh, zahrali sme si s ním a zaspievali známe pesničky ako ,,Do školy sa teším ..." z jeho spoločnej tvorby ešte s Mirom Jarošom. Bolo nám veselo a Marek sa s nami rozlúčil a zanechal našim deťom odkaz- ,,Choďte si za svojimi snami aj cez prekážky a objavte v sebe čo vás baví a napĺňa", ako sa to podarilo aj jemu. ĎAKUJEME Majko🩷

          • Zazvonil zvonec ... a začali prázdniny
            • Zazvonil zvonec ... a začali prázdniny

            • Vždy sa niečo pekné začína a niečo pekné končí ... ukončili sme náš druhý spoločný rok snaženia, nových výziev,nových úspechov, ale hlavne šťastne a slobodne prežitého školského roku plného zážitkov a dobrého pocitu z vlastného napredovania, sebarozvoja a uvedomenia si .V každom dieťati drieme niečo pekné, múdre a vzácne a stačí ho len rozvíjaťa nájsť jeho potenciál. Ďakujeme všetkým za podporu, nikdy nie je neskoro pridať sa k nám ! Prajeme Vám krásne leto plné zážitkov !

            • Tretiačka Nelka triumfovala na Novohradských hrách v atletike

            • Novohradská liga v atletike 3.- 4. ročníkov ZŠ nám priniesla niekoľko skvelých umiestnení aj vďaka talentu tretiačky Nelky Šagátovej, ktorá získala až dve 1.miesta jedno 2.miesto a jedno 3.miesto. Tretiemu miestu v družstvách dievčat sa nám zadarilo tiež ! Nelka je všestranne nadaná žiačka, ktorú baví aj recitácia, písanie, príbehov a okrem toho má úspechy aj v matematických súťažiach. Atketike sa venuje tiež dlhšie a úspechy sa dostavili.

              Gratulujeme Nelke a držíme jej palce aj v dalších športových zápoleniach ako aj v iných oblastiach jej talentu.Všetkým tretiakom a druhákom ďakujeme za reprezentáciu školy !

            • ZOO Bojnice a Dinono park- super školský výlet

            • Pred koncom školského roku sme si zaslúžene užili náš koncoročný spoločný výlet. Naši prváci,druháci a tretiaci spolu s p.učiteľkami a p.vychovávateľkami sa spoločne vybrali do bojnickej ZOO a novootvoreného Dinono parku, kde sme sa preniesli do obdobia dinosaurov a užili si ich prítomnosti a ozajstných zvukov.

            • Predškoláčik - stretnutie s budúcimi prvákmi

            • Stretnutie predškolákov

              sme si užili s našimi novými budúcimi prváčikmi veselo.Predškoláci zažili svoj prvý školský deň v sobotu 3.6.Dokázali nám svoje zručnosti ako aj vedomosti pri rôznych zaujímavých logických, kreatívnych a športových aktivitách. Tešíme sa na nich v septembri !

            • MDD - Oskar pre Oskara

            • ​​​​​​

              Medzinárodný deň detí

              - v spolupráci so Strednou priemyselnou školou stavebnou sme strávili zaujímavý deň, kde nám ich študenti predstavili prácu geodetov, vyskúšali sme si meracie prístroje aj ovládanie drona. Za svoje výkony sme dostali sladkú odmenu. Ďakujeme ! Naše MDD bolo opäť zážitkové ...

            • Máme krásne umiestnenie v celoslovenskom kole !

            • V celoslovenskom kole Logickej olympiády nadaných žiakov , v silnej konkurencii získal náš tretiak  Adam Ružinksý krásne 10.miesto !

               

              Dňa 10.5.2023 sa konalo v Prešove celoslovenské kolo Logickej olympiády pre nadané deti.

              Medzi 73 súťažiacimi v kategórii A pre 1.-4. ročník sa náš šikovný tretiak ADAMKO RUŽINSKÝ umiestnil medzi výberom nadaných detí z celého Slovenska na krásnom 10. mieste a Miško Garaj na 55.mieste . Rozdiely bodov v prvej desiatke boli veľmi tesné a Adamka od ešte vyššej priečky delil len čas. V dvoch testovaniach Adam dosiahol vynikajúci výsledok 23 bodov za 7 vyriešených úloh. Oproti vlaňajšiemu online testovaniu si polepšil až o 17 priečok ! Počas testovania sa náš pedagogický tím zúčastnil aj zaujímavých prednášok, ktoré viedol uznávaný odborník v problematike nadaných detí s Doc. PhDr .V. Dočkal, CSc.

              Adamkovi srdečne gratulujeme a ďakujeme, že v silnej konkurencii náš tretiak získal aj pre našu školičku - veľký úspech !

              Chlapci ďakujeme za reprezentáciu a šírenie dobrého mena našej školy !

              NADANIE DETÍ ... NÁM NIKDY NEULETÍ !

              Výsledky TU : https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Flogickaolympiada.sk%2Fpozname-vi-azov-11.-ro-nika-logickej-olympiady-intelektovo-nadanych-ziakov.html

            • Deň matiek - pripravili sme svoje mamičky ...

            • Po daždivom týždni vykuklo konečne a my sme mohli naše mamičky, staré mamy privítať v zelenom areáli a poďakovať im svojim vystúpením z celého za všetko čo pre nás urobili, za ich lásku a starostlivosť ... a za najdôležitejšie -za náš život .

            • Navštívili sme vzdelávacie centrum...

            • BAVÍ NÁS VEDA , ALE TO NIE JE PRE NÁS ŽIADNA VEDA...v rámci zážitkového vyučovania pri príležitosti Dňa letectva a kozmonautiky sme navštívili vzdelávacie centrum v Leviciach. Pozrite sa, čo všetko sme zažili a naučili sa nové vedomosti a objavili aj zaujímavé fyzikálne zákonitosti  a opäť bolo fajn spolu so všetkými malými aj veľkými spolužiakmi. 

          • Naši úspešní riešitelia
            • Naši úspešní riešitelia

            • Pre prázdninami sa naši šiesti postupujúci tretiaci a náš druhák Matej P. zúčastnili okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda 3. Všetkým sa veľmi darilo a stali sa opäť úspešnými riešiteľmi súťaže aj  v rámci okresu s peknými umiestneniami. Najlepšie umiestnenie (16.miesto) získala Ninka Tureková , ktorá vyriešila 13 príkladov z 15-tich. Mateja P. druháka , ktrorý súťažil spolu s tretiakmi delil len 1 bod od úspechu. Naši tretiaci Verka Š., Andrej M., MichalG., Samko Sch., sa teda všetci stali úspešnými riešiteľmi. Súťaž ďalej nemá postupové kolá ,ale v Logickej olympiáde , ktorá sa konala 4.apríla v rámci školy sa najviac darilo v hlavolamoch Adamkovi R. a Michalovi G. a Nelke Š. Do celoslovenského kola postupujú dvaja naši tretiaci Adamko a Miško a držíme im palce medzi výberom nadaných žiakov Slovenska -  už 10.5. v Prešove!