• Novinky

            • NOC VÝSKUMNÍKOV - exkurzia za poznávaním a vedou

            • Naša prvá exkurzia - NOC VÝSKUMNÍKOV .

              Ovládali sme "hovoriacu" kostru, videli vývoj počítačovej techniky aj s pôvodnými hrami, zisťovali sme svoju ekologickú stopu, každý si vyskúšal virtuálnu realitu, dozvedeli sme sa ako funguje 3D tlač rôznych vecí,ako ekologicky prať,čo je to voskový papier a mnoho zaujímavého.Určite to bol veľký zážitok pre naše bystré hlavičky !

            • Enviromentálna výchova

            • Enviromentálna výchova

              Hurá do lesa na lesnú pedagogiku ... V spolupráci OZ Innovus s Národným lesníckym centrom bolo našim žiakom umožnené koncom septembra zúčastniť sa zaujímavých aktivít priamo v lese ,dozvedeli sme sa veľa zaujímavého o vode,zahrali sa na lesný orchester,maľovali prírodnými farbami,zasadili jablone pre lesné zvieratká a pobytom na čerstvom vzduchu si posilnili imunitu.Veľké ďakujem patrí p.Daniele Schvarzovej z Rady rodičov a jej iniciatíve v enviromentálnych aktivitách ako aj všetkým pani koordinátorkám,ktoré si pre nás pripravili bohatý program.Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

            • Geocaching - hľadačka a zábava

            • Viete čo je geocaching ? Je to hra ,ktorá vzdeláva ,ale aj istý druh športu...

              Našich druhákov a tretiakov už veľmi baví pátrať v prírode a zároveň sa naučiť ,čo sú to geogr. súradnice, pomocou ,ktorých našli schránku o našom mestskom parku a zapísali sa do nej. V školskom klube detí si rozvíjajú takto aj vedomosti o svojom meste a blízkom okolí. V hľadaní ,,skrýš" ,schránok - kešiek, pokračujeme ... 👍a dozvieme sa takto aj veľa o miestnych pamätihodnostiach.

            • Slávnostné zahájenie školského roka 2022/23

            • V našom zelenom areáli na čerstvom vzduchu, s láskou k deťom a svojej práci sme spolu zahájili náš druhý školský rok... tešíme sa novým bystrým hlavičkám - našim prváčikom, ktorí pribudli medzi nás !

          • Zážitkovo s Oskarom - týždeň letných aktivít v našej škole 
            • Zážitkovo s Oskarom - týždeň letných aktivít v našej škole 

            •  

              Týždňom letných aktivít sme po oddychu naštartovali opäť našu školu.S blížiacim sa novým školským rokom sme po dohode s rodičmi uskutočnili v tento augustový týždeň naše Zážitkovo. Všetky deti sa už veľmi tešili,že sa opäť stretnú so spolužiakmi ,ktorí im chýbali a spoločne s p.učiteľkami,vychovávateľkami ,ale aj animátorkou Luckou zažijú niečo zaujímavé a opät ,,naštartujú" svoje bystré hlavičky.Počasie nám prialo ...výlet vláčikom na súkromnú kontaktnú farmu dal deťom opäť veľa zážitkov. ,,Obyvatelia " farmy pštrosy,pávy,zajačiky,sliepočky,čínske prasiatka,kozičky...boli v priamom kontakte s deťmi. Ochutnali sme kozie mliečko,fajnú štrúdlu od tety Evky a nachovali zvieratká. Výlet vlakom bol pre nás zážitkom ... a v škole nás čakala pizza a bazén kde sme sa po výlete schladili a ďalšie super dni nám v našom Zážitkove pekne ubehli .Náš týždeň letných aktivít sme ukončili šantením v hracom centre a športovaním a mini olympiádou s animátorkou Luckou v telocvični.Veríme,že sa naši žiaci dobre ,,naštartovali" pred začiatkom nového školského roka a do školy 5.septembra nastúpia s úsmevom a chuťou k hravému vzdelávaniu.

              Tešia sa na Vás p.učiteľky Erika, Ivanka a Gabika a p.vychovávateľky Kristínka a Lenka. 

              Výlet na kontaktnú farmu

            • Už sa vieme správať bezpečne aj si pomáhať ...🚑🚦🛴

            • Záverom školského roka, pred prázdninami dobre padne všetkým deťom poučiť sa a zopakovať si niečo o ochrane zdravia,prvej pomoci ale aj bezpečnosti na cestách. Dopravné značky už vieme pomenovať aj po anglicky,dať človeka do stabilizovanej polohy a pomôcť zranenému spolužiakovi nás veľmi bavilo.Spestrením nášho dňa bol aj dron,ktorý nám predviedol náš šikovný a technicky zdatný prvák Max,ako aj veselá jazda na kolobežkách na vlastnom dopravnom ihrisku či kolobežková zábava v parku.

            • Školský výlet na farmu

            • Náš prvý školský výlet sme venovali poznávaniu života na farme. Navštívili sme blízku farmu Lavella -Trenč -Prieloh, kde nám majitelia p. Janka a p. Štefan ukázali nové teliatko, dojenie kozičiek, vypúšťanie hydiny a kravičiek na pastvu. Zaujímavým zážitkom pre deti bola výroba pareničiek a nití.Na farmu sa určite radi budeme vracať pre domáce výrobky- rôzne druhy syrov🧀 a iné mliečne výrobky🥛. Ďakujeme man🥰želom Ambróšovcom za ochutnávku jogurtového mlieka, syrov, pareničiek aj nití a zážitky z priameho kontaktu so zvieratkami ...

            • Deň detí

            • Najkrajší sviatok všetkých detí sme si užili v plnom prúde ... odmenou bolo letné teplé  počasie, ktoré nám umožnilo a  spríjmenilo naše aktivity : Vodné hry, Skákanie na trampolíne , Súťažíme s chuťou , ktoré si pre nás pripravili naše pani učiteľky Gabika, Kamilka a Kristínka.  

          • ZBER PAPIERA
            • ZBER PAPIERA

            • V týždni od 16.5.-20.5.2022 sa na našej škole uskutoční Zber papiera . V spolupráci s firmou Mepos, ktorá nám papier odváži aj odnesie sa snažíme aj takto prispieť k čistote a ochrane našej planéty a rozvíjať v deťoch vzťah k recyklovaniu a triedeniu odpadu.  Stačí sa zapojiť priniesť pár kíl starého nepoužitého papiera a všetci budeme mať dobrý pocit, že sme urobili dobrú vec ! 

            • Náš Deň matiek ...💖

            • ,,Povedz mi mami do uška ,zmestil som sa ti do bruška? A plakal som veľa a či málo ? ..." takéto dojemné slová bolo dnes poobede počuť hovoriť detským hlasom na našej outdoor besiedke pre mamičky pri príležitosti ich blížiaceho sa sviatku Dňa matiek. Naši žiaci si s chuťou a s veľkou zodpovednosťou pripravili pekný program a milé darčeky pre svoje najdrahšie - svoje maminky. Areálom znelo veľké ďakujem a mnohým z nás vyhŕkli slzičky ...

            • Naši úspešní riešitelia celoslovenského kola Logickej olympiády

            • Po absolvovaní školského kola Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov z našich bystrých hlavičiek postúpili do celoslovenského kola Ninka T. Adamko R. Celoslovenské kolo sa konalo 25.apríla a v kategórii A žiakov 1.-4. ročníka  naši dvaja druháci úspešne zabojovali a zaradili sa medzi úspešných riešiteľov . Spomedzi 84 postupujúcich  žiakov 1.-4. ročníka na Slovensku získal Adamko výborné 29.miesto a Ninka sa umiestnila na peknom 47.mieste. Našim úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a sme hrdí, že takto pekne reprezentovali našu školu už v prvom roku jej vzniku. Ich potenciál je objavený , stačí ho len dobre rozvíjať. A o to sa snažíme na našej škole, objaviť talenty !

               Výsledky súťaženia nadaných žiakov Slovenska z  jednotlivých škôl si môžete pozrieť TU : 

              http://www.logickaolympiada.sk/pozname-vi-azov-jubilejneho-10.-ro-nika-logickej-olympiady-intelektovo-nadanych-ziakov.html

            • Planéta Zem nás potrebuje, ale hlavne my ju ...

            • 22.apríl Deň Zeme

              ,,Chytil som motýľa,umrel mi v dlani. Odtrhol som kvet zvädol mi...Zistil som,že prírody sa možno dotýkať len srdcom ."

              A zase sme trochu múdrejší...vďaka zážitkom a zaujímavým aktivitám ...

            • Deti viac potrebujú vzory ako kritiku...

            • ,,Deti viac potrebujú vzory ako kritiku. "

              (Joseph Joubert)

              Vo štvrtok 21.4. sme mali milú návštevu...navštívil nás uspešný mladý človek p.Dr.P.Laczko https://uk.linkedin.com/in/pavellaczko/cs ,ktorého zaujala naša vízia školy a prišiel našim žiakom porozprávať ako sa študuje v zahraničí,aké je dôležité učiť sa cudzie jazyky a mať vždy nejaké ciele,snažiť sa a pracovať na sebe. Naši druháci sa pochválili svojimi plánmi čím by chceli byť,čo ich najviac zaujíma a podebatovali s našim hosťom aj o všeličom zaujímavom ...ako ich baví informatika,matematika,hravé bádanie a ako sa vždy radi dozvedia niečo nové aj v rámci kreatívneho vyučovania.

            • Logická olympiáda - školské kolo

            • Naši nadaní prváci a druháci si precvičili svoje bystré hlavičky v školskom kole Logickej olympiády , ktorú každoročne organizuje organizácia Nadané dieťa. Zadania neboli najľahšie , ale sa s nimi statočne popasovali. Do celoslovenského kola postupujú  naši dvaja  žiaci  Adam R. a Ninka T.z 2.A . Srdečne im gratulujeme  a budeme im držať palce v online súťažení koncom apríla !

          • Rozvíjame prírodovednú gramotnosť
            • Rozvíjame prírodovednú gramotnosť

            • Opäť pestrý predveľkonočný týždeň ... učenie spojené so zážitkovou tvorbou na aktuálne témy v jednotlivých vyučovacích predmetoch rozvíja aj prírodovednú gramotnosť .

            • Čitateľský oriešok - postup do celoslovenského hlasovania

            • Gratulujeme našim výtvarne nadaným žiakom Oliverkovi T. 1.A , Mii B. a Verke Viktórii Š. z 2.A za úspešný výber ich prác do celoslovenského hlasovania . Podporte ich hlasovaním ...

               

               

              TU :  Oliver 1.A : https://www.facebook.com/RaabeSlovensko/photos/a.4973182299386267/4973089222728908

              Mia 2.A : https://www.facebook.com/RaabeSlovensko/photos/a.4973333139371183/4973312279373269

              Verka 2.A : https://www.facebook.com/RaabeSlovensko/photos/a.4973333139371183/4973313322706498

            • NAVŠTÍVILI NÁS MÚDRE ROBOTY

            • V rámci spolupráce medzi školami sa nám naskytla príležitosť pozvať študentov Gymnázia Fiľakovo k nám medzi našich žiakov. Návšteva mladých programátorov nás veľmi pobavila,zaujala ale aj veľa naučila. Šikovní študenti boli veľkým vzorom pre našich druhákov,ktorých baví práca na hodinách Informatiky.Ďakujeme p.riaditeľovi Mgr.J.Péterovi a p.Zdenke Kojnokovej za krásnu akciu,ktorá oživila opäť náš školský život.

            • Naši malí recitátori boli hneď úspešní ...

            • Gratulujeme našim šikovným druhákom Samkovi a Miuške, ktorí si vyskúšali po prvýkrát účasť v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín a získali vo svojich kategóriách veľmi pekné zaslúžené strieborné pásmo.

            • Ako sme prebúdzali rastlinky a pôdu ...

            •  

              S prichádzajúcou jarou sme sa s veľkou chuťou pustili do úpravy okolia oddychovej zóny pod našimi oknami školy. Naši šikovní prváci a druháci vyhrabali kamienky,prekyprili pôdu a upravili všetko po pani zime. O chvíľu nám rozkvitne zlatý dážď a zazelenie sa trávička... ⚘